Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

O ΚΟΚ για τους Έλληνες και... τους άλλους!




Οι Έλληνες έχουμε μια δική μας ερμηνεία ακόμη και για τις πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μια ερμηνεία αρκετά ενδιαφέρουσα, άτυπη βέβαια που όλοι όμως φροντίζουμε να μην την καταπατάμε!



το STOP... 
 για τους άλλους__Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.
 για τους Έλληνες__Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.
ο Μονόδρομος 
για τους άλλους__Απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα.
για τους Έλληνες__Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται πιτσοκουτάδες, ντηλιβεράδες και λοιπές πάπιες, σκούτερ κλπ. καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη οδό ή στην ευρύτερη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό

η Απαγορεύση της αναστροφής
 για τους άλλους__Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.
 για τους Έλληνες__Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε. Επιτρέπεται η στροφή αν ξεχάσαμε ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή αν το κατάστημα υποδημάτων ή το περίπτερο βρίσκεται στην άλλη κατεύθυνση και βαριόμαστε να τρέχουμε ως το επόμενο φανάρι.
η Υποχρέωση να κάνεις τον κύκλο
 για τους άλλους__Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.
 για τους Έλληνες__Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν… έχουν… μισό λεπτό… ε, καλά θα το βρούμε στην πορεία… Άντε, Χάρη, αργήσαμε!
ο Πορτοκαλί σηματοδότης
 για τους άλλους__Ελαττώστε ταχύτητα προς αναμονή του κόκκινου σηματοδότη.
 για τους Έλληνες__Αυξήστε ταχύτητα προς αποφυγή του κόκκινου σηματοδότη.
ο Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα
 για τους άλλους__Προσοχή! Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα.
 για τους Έλληνες__Γιουχού!!! Ώρα για μπατιλίκια!!!
οι Διελεύσεις τρένων
 για τους άλλους__ Προσοχή! Διελεύσεις τρένων. Φέρτε το αμάξι σε πλήρη στάση, ελέγξτε αμφότερες κατευθύνσεις και συνεχίστε όταν βεβαιωθείτε πως δε διέρχεται τρένο.
 για τους Έλληνες__Τι; Άααα, αυτό…Καλά, δεν πέρασε τρένο. Λοιπόν, τι λέγαμε;



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου