Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ξένος Τύπος: Ελπίδα για την Ελλάδα επιλογή Παπαδήμου


Ως ελπίδα για τους Ελληνες στην προσπάθεια εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής και αντιμετώπισης τη οικονομικής κρίσης παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο BBC την τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και Λουκά Παπαδήμου στην ηγεσία της νέας κυβέρνησης της χώρας.

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας καλείται να σώσει για τη χώρα του την παραμονή στην ευρωζώνη» σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν που οδήγησε την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα και σε ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους της Γερμανία και της Γαλλίας πριν από μία δεκαετία ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1994 -2002.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει: «η αγωνία έλαβε τέλος μετά από τέσσερις ημέρες διαπραγματεύσεων». Σε ειδικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας ως «υπέρμαχο της λιτότητας» ενώ μνημονεύει την «αντίθεσή του σε ένα μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους σε σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου» σε άρθρο του στους Financial Times πέντε ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η επίσης γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos σημειώνει ότι «μετά το ψυχόδραμα των τεσσάρων ημερών (…) η Αθήνα μπορεί να ελπίζει στην επιτάχυνση της εκταμίευσης της έκτης δόσης που θα απομακρύνει την πιθανότητα πτώχευσης στο άμεσο μέλλον»।

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου