Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Oι πέφτουλες του facebook σε κατηγορίες!

Σίγουρα οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε μέλη αυτής της
κοινωνικής ιστοσελίδας. Πολλά κορίτσια όμως έχουν ''δεχτεί επίθεση'' από τους πέφτουλες του facebook! Ποιοι είναι αυτοί? Δείτε τους αναλυτικά...
 
1) Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Ξεκινάει γράφοντας για τα μάτια, τα μαλλιά, το χαμόγελο, το πρόσωπο και καταλήγει ζητώντας έναν καφέ.

2) Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Ξεκινάει αρχικά ευγενικά, με αγάπες και λουλούδια κι αν του απαντήσεις ένα ευγενικό ” Είμαι δεσμευμένη και ερωτευμένη, καλή σου μέρα” σου αρχίζει τις χριστοπαναγίες ! (Κλασσικά καταλήγει με block).

3) O SFIXTERMAN ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Σου πετάει ένα γρήγορο “Είσαι κούκλα” και συνεχίζει λέγοντας για τη γυμναστική, τι ωραίους μύες που έχει, πόσο θεό τον θεωρούν τα... θηλυκά κλπ κλπ. Και όλα αυτά πάντα στο πρώτο μήνυμα! Εκεί απλώς κάνεις το σταυρό σου για τους μαλάκες που κυκλοφορούν και συνεχίζεις δίχως καμία απάντηση. Θα λάβεις ΚΑΙ δεύτερο μήνυμα που θα σε χαρακτηρίζει σνομπ αλλά αγνόησέ το- ή κάνε ένα block- ο τύπος είναι κλασική περίπτωση stalker!

4) Ο ΠΟΥΡΕΪΝΤΖΕΡ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Και αναφέρομαι στους άνω των 50 αν και δεν τους θεωρώ προσωπικά παππούδες. Όταν όμως κανείς έχει μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά κι επιλέγει έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να κλείσει ραντεβού έχει προ πολλού κάψει φλάντζα! Τα μηνύματα του είναι τα πλέον αδιάφορα αλλά και κομψά θα έλεγα. Και με μία ευγενική καλημέρα (σκέτη!) απομακρύνεται δίχως να ξαναενοχλήσει.

5) Ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Δεν έχει δική του φωτογραφία αλλά φωτογραφία του “φτιαγμένου” αυτοκινήτου του. Στο πρώτο κιόλας μήνυμα θα αναφέρει ότι μένει στα Δυτικά Προάστεια και είναι ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ!

6) Ο ΨΑΡΑΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Και εννοώ αυτόν που ψαρεύει- που πετάει ένα μήνυμα τύπου: σε είδα στην Κρήτη. Κι όταν τον ρωτήσεις πότε και πού ακριβώς στα μασάει.

7) Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Καθαρά και ξηγημένα πράγματα σου λέει: “δίνω τόσα “, του απαντάς: “κι εγώ καλώ το ΗΘΩΝ” και ξεμπερδεύεις στα γρήγορα. Σπάνιος τύπος πέφτουλα βέβαια τα τελευταία χρόνια πριν από 2-3 χρονάκια συναντούσες πιο συχνά.

8) Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ- ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Κατά κανόνα δεν είναι ο γόης του σχολείου. Στα μαθητικά χρόνια υπήρξε πιο άσχημος και από το χρέος αλλά όταν αποφάσισε να σπουδάσει οικονομικά απέκτησε και το ύφος του Buffett και είπε να το παίξει …γαμπρός! Αυτός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα- ότι σε ξέρει από παλιά ! Οπότε ελπίδες για έναν καφέ τις έχει. Του απαντάς ευγενικά ότι όταν δεν πάει καλά η αγορά δεν σε νοιάζουν τα ραντεβού και τον γειώνεις παίζοντας με δικούς του όρους (παίζοντας με πολύ ειρωνεία θα έλεγα).

9) Ο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Μην κάνεις το λάθος και απαντήσεις ότι είσαι κι εσύ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ γιατί θα αρχίσει να σου αφιερώνει “Παντρεμέεεεενοι κι οι δυοοοοοο ….” κλπ κλπ .Καλύτερα να ισχυριστείς ότι είσαι ομοφυλόφιλη, κουτσή, στραβή, 80 ετών – οτιδήποτε άλλο. Ή κάνε απευθείας ένα block.

10) Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Οκ, εδώ έχουμε θέμα! Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα σε κάνει να καταλάβεις από την αρχή τι θέλει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις αν στο προφίλ της υπάρχουν σελίδες τέτοιου περιεχομένου. Αν ναι, πρόσεχε τι απαντάς, αν όχι πολύ πιθανόν να είναι false alarm. Εχε κοντά τα υπογλώσσια – ίσως είναι η γυναίκα – αρραβωνιαστικιά – μητέρα των παιδιών του τύπου που βλέπεις αραιά και πού και αναρωτιέσαι κι εσύ γιατί δεν σηκώνει ΠΟΤΕ το τηλέφωνο όταν τον παίρνεις εσύ και ΠΟΥ χάνεται τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Τα παιδιά που βρίσκονται στο περιθώριο..

      Ως ακραία κατάσταση, τα παιδιά μπορεί να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά μέσα στις ίδιες τις οικογένειές τους, τις κοινότητες και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για τις κυβερνήσεις, τους δωρητές, την κοινωνία των πολιτών, τα μέσα ενημέρωσης, τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και για τα άλλα παιδιά. Για εκατομμύρια παιδιά, η κύρια αιτία της αφάνειάς τους είναι παραβιάσεις του δικαιώματός τους σε προστασία.
       Έγκυρες αποδείξεις για την έκταση αυτών των παραβιάσεων είναι δύσκολο να βρεθούν, όμως αρκετοί παράγοντες φαίνεται πως διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην αύξηση του κινδύνου των παιδιών να καταλήγουν στην αφάνεια: Η έλλειψη ή η απώλεια της επίσημης ταυτότητας, ανεπαρκής κρατική προστασία για τα παιδιά χωρίς γονική φροντίδα, η εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από το trafficking και την εξαναγκαστική εργασία και η πρώιμη είσοδος των παιδιών σε ρόλους ενηλίκων όπως ο γάμος, οι επικίνδυνες εργασίες και ο πόλεμος (παιδιά στρατιώτες).
      Στα παιδιά που επηρεάζονται από αυτούς του παράγοντες συμπεριλαμβάνονται εκείνα που δεν καταγράφονται ληξιαρχικά κατά τη γέννησή τους, προσφυγόπουλα και εκτοπισμένα παιδιά, ορφανά, παιδιά που ζουν στους δρόμους, παιδιά υπό κράτηση, παιδιά σε πρώιμους γάμους, επικίνδυνες εργασίες ή μαχητές και παιδιά θύματα διακίνησης και παραχώρησης για εργασία.

Παιδιά που εμπλέκονται στις χωρίς κανόνες χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης
- 5.700.000 σε εξαναγκαστική εργασία και δουλεία.
- 1.800.000 σε πορνεία και πορνογραφία.
- 1.200.000 θύματα διακίνησης (trafficking).
- 600.000 σε παράνομες δραστηριότητες.
- 300.000 σε ένοπλες συρράξεις.

Ορφανά παιδιά (που έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους) ανά περιοχή του κόσμου το 2003
- 12.300.000 σε υποσαχάρια Αφρική
- 7.300.000 σε Ασία
- 6.000.000 σε Λατινική Αμερική & Καραϊβική


Οι αιτίες της περιθωριοποίησης
 
Για να φέρουμε τα παιδιά αυτά στο προσκήνιο, να τους δώσουμε υπόσταση, απαιτεί να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό περιβάλλον για αυτά. Η περιθωριοποίηση επιδρά εις βάρος των παιδιών σε όλες τις χώρες, τις κοινωνίες και τις κοινότητες. Σε εθνικό επίπεδο, οι βαθύτερες αιτίες της εξαίρεσης είναι η φτώχεια, η κακή διακυβέρνηση, οι ένοπλες συρράξεις και το AIDS. Στατιστική ανάλυση βασικών δεικτών των αναπτυξιακών στόχων που σχετίζονται με την παιδική υγεία και την εκπαίδευση δείχνουν ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρες με κατώτατο επίπεδο ανάπτυξης, σπαρασσόμενες από ταραχές, με κακή διακυβέρνηση ή καταρρακωμένες από το AIDS, από τις ομόλογές τους στον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο κόσμο.
Αυτοί οι παράγοντες δεν διακινδυνεύουν μόνο τις πιθανότητες των παιδιών αυτών να επωφεληθούν από την ατζέντα της Χιλιετίας, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο να χάσουν την παιδική τους ηλικία και αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενη περιθωριοποίηση κατά την ενηλικίωσή τους. Επειδή οι αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας βασίζονται σε εθνικούς μέσους όρους, οι ανισότητες μεταξύ παιδιών εντός της ίδιας χώρας που συμβάλουν και έχουν ως αποτέλεσμα την εξαίρεσή τους, μπορεί να επισκιάζονται. Αποκεντρωμένα δεδομένα από εθνικές στατιστικές και δημοσκοπήσεις δείχνουν έντονες ανισότητες στα ποσοστά επιβίωσης των παιδιών, την υγεία, την φοίτηση και την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης με βάση το οικογενειακό εισόδημα και τη γεωγραφική περιοχή.
Αντίστοιχες ανισότητες υπάρχουν για το φύλο, την εθνικότητα ή τις αναπηρίες. Τέτοιες αδικίες μπορεί να συμβαίνουν επειδή τα παιδιά και αυτοί που τα φροντίζουν εξαιρούνται σε άμεση μορφή από υπηρεσίες, επειδή ζουν σε περιοχές που είναι φτωχότερες και ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες, εξαιτίας του υψηλού κόστους πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες ή εξαιτίας πολιτιστικών φραγμών όπως η γλώσσα, η διάκριση με βάση την εθνικότητα ή ο στιγματισμός. Τα παιδιά στις φτωχότερες χώρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, ασθενειών και υποσιτισμού.
Στις 50 λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες
- Το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών υποφέρει από μέτριας ή βαριάς μορφής καχεξία.
- Το 1 στα 3 παιδιά κάτω των 5 ετών είναι μέτρια ή σοβαρά λιποβαρές.
- Το 1 στα 4 παιδιά δεν εμβολιάζεται κατά της ιλαράς.
- Το 1 στα 6 παιδιά πεθαίνει πριν τα 5 του χρόνια.
- Το 1 στα 10 παιδιά πεθαίνει πριν γίνει ενός έτους.
Η αντιμετώπιση αυτών των παραγόντων χρειάζεται ταχεία και αποφασιστική δράση σε τέσσερις βασικούς τομείς:

Φτώχεια και ανισότητα
Προσαρμόζοντας τις στρατηγικές για τη μείωση της φτώχειας και επεκτείνοντας προϋπολογισμούς ή αναδιανέμοντας πόρους προς όφελος κοινωνικών επενδύσεων θα βοηθούσε εκατομμύρια παιδιά στις φτωχότερες χώρες και κοινότητες.

Ένοπλες συρράξεις
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να επιδιώκει την πρόληψη και επίλυση των ένοπλων συρράξεων και να απασχολείται με χώρες που υστερούν σε πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των παιδιών και των γυναικών και την παροχή βασικών υπηρεσιών. Η παροχή επείγουσας έκτακτης βοήθειας για τα παιδιά που εμπλέκονται σε συρράξεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες για εκπαίδευση, παιδική προστασία και την πρόληψη μετάδοσης του AIDS.

AIDS και παιδιά
Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις επιπτώσεις του AIDS στα παιδιά και τους εφήβους και στις μεθόδους προστασίας τους από μόλυνση και περιθωριοποίηση. Η Παγκόσμια Εκστρατεία «Ενωθείτε για τα Παιδιά - Ενωθείτε κατά του AIDS» που ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2005 θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Διακρίσεις
Κυβερνήσεις και κοινωνίες πρέπει να αντιπαρατεθούν ανοικτά με τις διακρίσεις, να εισάγουν και να θέσουν σε ισχύ νομοθεσία που τις απαγορεύουν και να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες για να επιληφθούν με την εξαίρεση που αντιμετωπίζουν γυναίκες και κορίτσια, εθνοτικές και ιθαγενείς ομάδες και άτομα με αναπηρίες.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.. Βοήθησε κι εσύ!!

    
        Η επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και οι ευρύτεροι στόχοι της Διακήρυξης της Χιλιετίας θα μεταμορφώσουν τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών που θα γλυτώσουν από τις ασθένειες και τον πρόωρο θάνατο, θα ξεφύγουν από την ακραία φτώχεια και τον υποσιτισμό, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις υγιεινής και θα ολοκληρώσουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

     Αν και ορισμένες χώρες και περιοχές έχουν μείνει πίσω, οι στόχοι είναι ακόμα επιτεύξιμοι. Τα Κράτη-Μέλη των Ηνωμένων Εθνών είναι δεσμευμένα να επιτύχουν τους στόχους της χιλιετίας και έχουν συνασπισθεί γύρω από ένα σύνολο αποφασιστικών πρωτοβουλιών ώστε να επιταχύνουν την πρόοδο. Θέτοντας σε εφαρμογή αυτές τις πρωτοβουλίες θα απαιτήσει ανανέωση των δεσμεύσεων στο ζήτημα των στόχων της χιλιετίας και επιπρόσθετους πόρους.

Θα χρειαστεί επίσης μια πολύ πιο ισχυρή επικέντρωση σε εκείνα τα παιδιά που τώρα εξαιρούνται από βασικές υπηρεσίες και στερούνται προστασίας και συμμετοχής. Εκτός και αν πολύ περισσότερα από αυτά τα παιδιά προσεγγισθούν, αρκετοί από τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας - και ιδιαίτερα ο στόχος για την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση - απλά δεν θα επιτευχθούν στην ώρα της ή ολοκληρωμένα.
 
 
Στα παιδιά για τα οποία είναι δυσχερέστατη η προσέγγιση περιλαμβάνονται εκείνα που ζουν στις φτωχότερες χώρες και στις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες, παιδιά που αντιμετωπίζουν διακρίσεις με βάση το φύλο, εθνικότητα, σωματική αναπηρία ή ανήκουν σε κάποια ιθαγενή ομάδα πληθυσμού, παιδιά που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συρράξεις ή έχουν πληγεί από το AIDS και παιδιά που στερούνται επίσημης ταυτότητας, που είναι θύματα διάφορων μορφών κακοποίησης ή εκμετάλλευσης και που δεν τους συμπεριφέρονται σα να είναι παιδιά.

Αυτά τα παιδιά, οι αιτίες που τα εξαιρούν και τα κάνουν «αόρατα» και οι δράσεις που πρέπει να αναλάβουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την ευημερία τους για να τα προστατεύσουν και να τα αγκαλιάσουν είναι το κεντρικό θέμα της Κατάστασης των Παιδιών στον Κόσμο 2006.

Για να εκπληρωθούν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων και «αόρατων» παιδιών, χρειάζεται να γίνουν τα ακόλουθα:

- Μια τεράστια προσπάθεια απαιτείται για να δοθεί ώθηση στις βασικές υπηρεσίες για εκείνα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που επί του παρόντος δεν τις απολαμβάνουν. Αυτό συμπεριλαμβάνει άμεσες παρεμβάσεις - επονομαζόμενες ως «παρεμβάσεις ταχείας επίδρασης» - που υιοθετήθηκαν από τους ηγέτες του κόσμου στη σύνοδο κορυφής του 2005, που μπορούν να προσφέρουν μια ζωτική αρχική ώθηση στην ανθρώπινη ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας.

- Περισσότερο μακρόπνοες πρωτοβουλίες που έχουν τη ρίζα τους σε μια προσέγγιση με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα - που πολλές από τις οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη - πρέπει να επιταχυνθούν ή να ξεκινήσουν ταυτόχρονα με τις άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να βοηθήσουν να εξασφαλισθεί πως οι τελευταίες θα είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικές. Η οικοδόμηση του εθνικού δυναμικού, μέσα από στρατηγικές που καθοδηγούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις και τις τοπικές κοινότητες, είναι ο βέλτιστος τρόπος να εξασφαλισθεί μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα αυτών των πρωτοβουλιών.

- Πρέπει να αναληφθούν βαθύτερες προσεγγίσεις που θα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους περισσότερο ευάλωτους. Αυτό απαιτεί τη συμμετοχή των κυβερνήσεων - μέσα από νομοθεσίες, προϋπολογισμούς, ερευνητικά προγράμματα - όπως και των δωρητών, διεθνών οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης και του ιδιωτικού τομέα, για να φθάσουμε στα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τους στόχους της χιλιετίας. Η UNICEF εκτιμά πως αν επιτευχθούν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας θα μεταμορφωνόταν η ζωή εκατομμυρίων παιδιών.


Στα επόμενα 10 χρόνια
- 300 εκατομμύρια παιδιά θα αποκτούσαν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής.

- 100 εκατομμύρια παιδιά θα αποκτούσαν πρόσβαση σε βελτιωμένη παροχή νερού.

- 60 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών θα αποκτούσαν πρόσβαση σε επαρκή διατροφή.

- 115 εκατομμύρια παιδιά θα αποκτούσαν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα σωζόταν η ζωή 5,5 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών μόνο το 2015.

Όμως με την παρούσα πρόοδο που παρουσιάζουν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας, εκατομμύρια παιδιά που θα επωφελούντο από πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες με την επίτευξη των στόχων αυτών, θα χάσουν την ευκαιρία και μέχρι το 2015:
- 170 εκατομμύρια παιδιά δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής.
- 70 εκατομμύρια παιδιά δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε βελτιωμένη παροχή νερού.
- 50 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επαρκή διατροφή.
- 80 εκατομμύρια παιδιά θα εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
- Το 2015 θα χάσουν τη ζωή τους 3,8 εκατομμύρια παιδιά που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Προστατευτικό περιβάλλον για τα παιδιά
Κλειδί για το κτίσιμο ενός προστατευτικού περιβάλλοντος είναι η υπευθυνότητα: Όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να συμβάλουν ώστε να εξασφαλισθεί πως τα παιδιά δεν θα καταλήγουν στην αφάνεια. Ενώ οι οικογένειες και το κράτος έχουν την πρωταρχική ευθύνη να προστατέψουν τα παιδιά, οι διαρκείς και συνεχιζόμενες προσπάθειες από άτομα και οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα είναι ουσιαστικής σημασίας για να σπάσουν τα κατεστημένα εκμετάλλευσης:

-Την ενίσχυση της δυνατότητας των οικογενειών και των κοινοτήτων να φροντίζουν και να προστατεύουν τα παιδιά.

-Τη δέσμευση των κρατών στη παιδική προστασία παρέχοντας στήριξη μέσα από τον προϋπολογισμό τους και πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας που στοχεύουν στα περισσότερο περιθωριοποιημένα και «αόρατα» παιδιά.

-Την επικύρωση και εφαρμογή της νομοθεσίας, τόσο εθνικής όσο και διεθνούς που αφορά τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών.

-Την ποινική δίωξη των δραστών εγκλημάτων κατά των παιδιών και την αποφυγή της ποινικοποίησης των παιδιών θυμάτων.

-Ανοικτή συζήτηση από την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριφορών, προκαταλήψεων, πεποιθήσεων και πρακτικών που διευκολύνουν ή οδηγούν σε μορφές καταχρήσεων δικαιωμάτων.

-Εξασφαλίζοντας πως τα παιδιά γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ενθαρρύνονται να τα εκφράζουν και πως εφοδιάζονται με ζωτικές δεξιότητες και πληροφόρηση για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από κακοποίηση και εκμετάλλευση.

-Διαθεσιμότητα των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση.

-Έλεγχο και διαφανείς μεθόδους αναφοράς αβλεψιών καταχρήσεων και εκμετάλλευσης.


Αγκαλιάζοντας τα παιδιά
Οι δεσμεύσεις μας για τα παιδιά απαιτούν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τα προσεγγίσουμε. Όμως πως μπορούμε να φθάσουμε εκείνα τα παιδιά που ζουν στις σκιές; Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την συμπερίληψή τους σε βασικές υπηρεσίες και την εμφανή τους παρουσία προστατεύοντάς τα από το κακό, την κακοποίηση και τη βία και ενθαρρύνοντας την συμμετοχή τους στην κοινωνία; Τρία συμπεράσματα αναδεικνύονται:

- Κατανοώντας την δεινή θέση των εξαιρουμένων και αόρατων παιδιών και των παραγόντων πίσω από την περιθωριοποίησή τους και ακολούθως επικεντρώνοντας πρωτοβουλίες για αυτά τα παιδιά, πρέπει να καταστεί ένα αναπόσπαστο τμήμα των εθνικών στρατηγικών για τα δικαιώματα του παιδιού και την ανάπτυξη.

- Οι βαθύτερες αιτίες της εξαίρεσης και οι παράγοντες που καθιστούν τα παιδιά αόρατα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ακόμα και καλά χρηματοδοτημένες, εύστοχες πρωτοβουλίες για μειονεκτούσες οικογένειες και παιδιά, κινδυνεύουν να αποτύχουν εάν οι γενικότερες συνθήκες που υποθάλπουν την φτώχεια, τις ένοπλες συρράξεις, την κακή διακυβέρνηση, την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του AIDS και τις διακρίσεις παραμένουν.

- Όλα τα μέρη της κοινωνίας πρέπει να επαναδεσμευτούν στις ευθύνες τους προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ισχυρού προστατευτικού περιβάλλοντος.

Οι κυβερνήσεις φέρουν την κύρια ευθύνη να προσεγγίσουν τα εξαιρεμένα και αόρατα παιδιά και χρειάζεται να επιτείνουν τις προσπάθειές τους σε τέσσερις αποφασιστικούς τομείς:

- Έρευνα: Η βαθειά έρευνα είναι ουσιαστική για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό, όμως αξιόπιστα στοιχεία για τα παιδιά αυτά επί του παρόντος είναι ελάχιστα.

- Νομοθεσία: Η εθνική νομοθεσία πρέπει να εναρμονισθεί με τις διεθνείς δεσμεύσεις για τα παιδιά. Νομοθεσία που κατοχυρώνει διακρίσεις πρέπει να αναθεωρηθεί ή να καταργηθεί.

- Χρηματοδότηση και δημιουργία υποδομών: Νομοθεσία και έρευνα επάνω στα εξαιρεμένα και αόρατα παιδιά πρέπει να συμπληρώνεται από προϋπολογισμούς εστιασμένους στα παιδιά και κτίσιμο ιδρυμάτων.

- Προγράμματα: Μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες ώστε να απομακρυνθούν φραγμοί που εμποδίζουν εξαιρεμένα παιδιά από την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, χρειάζονται επειγόντως σε πολλές χώρες και κοινότητες. Η ομαδοποίηση υπηρεσιών μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση, όπως και η χρήση δορυφορικών ή κινητών υπηρεσιών για παιδιά σε δυσπρόσιτες ή μειονεκτούσες τοποθεσίες.

Eπίσης, άλλοι συντελεστές έχουν να παίξουν ρόλο. Δωρητές και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα μέσα από τολμηρές και σωστά μελετημένες πολιτικές για την βοήθεια, το εμπόριο και το δημόσιο χρέος. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να αναγνωρίσει τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά και να αποτελέσει μέρος της λύσης. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να υιοθετήσει ηθικές εταιρικές πρακτικές που θα εξασφαλίζουν πως τα παιδιά δεν θα πέφτουν ποτέ θύματα εκμετάλλευσης. Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να γίνουν ένας φορέας ενδυνάμωσης παρέχοντας στο κοινό ακριβή πληροφόρηση και αμφισβητώντας συμπεριφορές, προκαταλήψεις και πρακτικές που βλάπτουν τα παιδιά. Τέλος, τα ίδια τα παιδιά μπορούν να παίξουν ενεργό ρόλο για την ίδια τους την προστασία και την προστασία των συνομηλίκων τους.


Όλοι μαζί για τα παιδιά
Η δημιουργία ενός κόσμου κατάλληλου για τα παιδιά μπορεί να φαίνεται απίστευτα μακρινό, όμως η επίτευξή του είναι τόσο απλή: Πρέπει να κάνουμε κάθε τι που περνάει από το χέρι μας για να σταθούμε στο ύψος των δεσμεύσεών μας προς τα παιδιά. Οι δεσμεύσεις αυτές είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η κατανόηση πως μια δέσμευση είναι μια υπόσχεση τόσο με ηθικές όσο και με πρακτικές υποχρεώσεις.

Από ηθικής πλευράς, μια δέσμευση υποδηλώνει μια σχέση καθήκοντος. Σε πρακτικούς όρους, μια δέσμευση υποχρεώνει αυτούς που την αναλαμβάνουν σε συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα στη Σύνοδο Κορυφής του 2000, που μετέτρεψε ωραία λόγια και ευγενείς φιλοδοξίες σε αναπτυξιακούς στόχους με χρονικό πλαίσιο στη Διακήρυξη της Χιλιετίας - σύμφωνα με την οποία οι ηγέτες του κόσμου ανέλαβαν να μετρηθούν και να είναι υπόλογοι.

Η Ατζέντα της Χιλιετίας για τα παιδιά είναι κατ' εξοχήν εφικτή. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σταθερή και αποφασιστική δράση σε τρία βασικά μέτωπα για τα επόμενα 10 χρόνια:

- Να επιτύχουμε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας: Στη Σύνοδο Κορυφής του 2005, οι ηγέτες του κόσμου επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να επιτύχουν τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας μέχρι το 2015. Η επίτευξή τους πρέπει να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του να παρέχουμε καθολική πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, την προστασία και τη συμμετοχή των παιδιών. Εκείνες οι χώρες που υστερούν στους στόχους αυτούς πρέπει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους, με γενναία στήριξη από δωρητές και διεθνείς οργανισμούς, ενώ εκείνες που επί του παρόντος προχωρούν σωστά πρέπει να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τους στόχους, να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της εξάλειψης των ανισοτήτων στην παιδική υγεία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη.

- Να προσεγγίσουμε τους εξαιρεμένους και αφανείς: Οι δεσμεύσεις μας προς τα παιδιά απαιτούν να προσεγγίσουμε εκείνα που έχουν τη μέγιστη ανάγκη φροντίδας και προστασίας - τα πιο φτωχά και πλέον ευάλωτα, τα θύματα εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης. Πρέπει να σταθούμε αντίκρυ σε δυσκολοχώνευτες αλήθειες σχετικά με τις πολλές ανισότητες και καταχρήσεις εις βάρος των εξαιρεμένων και «αόρατων» παιδιών μέσα στις ίδιες μας τις χώρες, τις κοινωνίες και τις κοινότητες, αλλά και εκτός των συνόρων και να κάνουμε τις απώτατες προσπάθειες για τις εξαλείψουμε.

- Να εργασθούμε από κοινού: Για να γίνει δυνατή η επιτυχία θα χρειασθεί κάτι περισσότερο από πολιτική βούληση και καλοπροαίρετες στρατηγικές. Καμία κυβέρνηση, υπηρεσία ή οργανισμός δεν μπορεί να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους αφ' εαυτού. Η Ατζέντα της Χιλιετίας δεν θα επιτευχθεί δίχως αποτελεσματικές, δημιουργικές και συνεπείς συνεργασίες.

- Όλοι μας οφείλουμε, όχι μόνον να αναγνωρίσουμε την ευθύνη μας να αποτελέσουμε μέρος της λύσης, αλλά επίσης να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να εργασθούμε από κοινού προς όφελος των παιδιών. Πρέπει να γίνουμε οι συνεργάτες τους - επιζητώντας τόσο να τα ενδυναμώσουμε όσο και να τα συμπεριλάβουμε και να τα προστατέψουμε, με τη γνώση πως κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της Διακήρυξης της Χιλιετίας για ένα κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης, ανεκτικότητας, ασφάλειας, ελευθερίας, σεβασμού για το περιβάλλον και κοινής ευθύνης εξαρτάται από την εξασφάλιση πως κανένα παιδί δεν θα εξαιρείται ή θα βρίσκεται στην αφάνεια. Τα παιδιά του κόσμου, ιδιαίτερα εκείνα που τόσο συχνά χάνουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, στηρίζονται σε μας.
Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού...Πώς έχει βοηθήσει η Unicef!

      Η σειρά «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ SOS» παρουσιάζει εργασίες και ενέργειες μικρών παιδιών σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, ταξιδιωτικά, ιστορικά. Θέμα του ένατου επεισοδίου της σειράς είναι τα ταλαιπωρημένα παιδιά: θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, φτώχειας, κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης. Τα συγκεκριμένα παιδιά συνήθως υποφέρουν από την πείνα, από διάφορες ασθένειες και τη βίαιη συμπεριφορά των ενηλίκων. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης κυρίαρχο ρόλο παίζει η UNICEF και η δραστηριοποίηση της σε θέματα σχετικά με την προστασία των παιδιών και τη βελτίωση της ζωής τους. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αντιπρόεδρος ελληνικής επιτροπής της UNICEF μιλάει για τη δράση της, τα προβλήματα των παιδιών και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Στις μέρες μας ο καθένας οφείλει με κάθε μέσο και τρόπο να προασπίζει τα δικαιώματα των βασανισμένων παιδιών και να εξασφαλίζει την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, αν είναι εφικτό.


Διαβάστε περισσότερα »

Οι γυναίκες μιλούν για τους άντρες (…ή μάλλον τους κακολογούν!)


Τι πιστεύουν οι γυναίκες για τους άντρες;; Δε χάνουν χρόνο να τους κράξουν!!!

1. Τι κάνει τους άντρες να κυνηγούν γυναίκες τις οποίες δεν πρόκειται να παντρευτούν ; Ο ίδιος λόγος που κάνει τα σκυλιά να τρέχουν πίσω από ένα αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να το οδηγήσουν!


2. Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας με πολλά χρήματα; Να δώσει σε γυναίκα τη διαχείριση!


3. Σε τι μοιάζει και σε τι διαφέρει ένας άντρας και ένας υπολογιστής; Και οι δύο είναι δύσκολοι στον χειρισμό, σε εκνευρίζουν συνέχεια αλλά τους έχεις ανάγκη. Ο υπολογιστής όμως έχει μνήμη.!


4. Πως φαίνεται ένας άντρας που ενδιαφέρεται να σχεδιάσει το μέλλον του; Αγοράζει δύο μπουκάλια ουίσκι αντί για ένα!


5. Ποια η διαφορά ενός άντρα και ενός σκύλου; Μετά από ένα χρόνο, ο σκύλος ενθουσιάζεται ακόμα όταν σε βλέπει!


6. Γιατί οι άντρες αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια; Το στήθος δεν έχει μάτια!

7. Πόσοι άντρες χρειάζονται για να αλλάξουν το χαρτί υγείας σε μία τουαλέτα;... Άγνωστο, δεν έχει συμβεί ποτέ.

8. Γιατί ο άντρας μοιάζει με το ξύλινο πάτωμα; Αν το φτιάξεις καλά από την αρχή, μπορείς να πατάς πάνε του για χρόνια.

9. Πως ονομάζεται ο άντρας που έχει μισό εγκέφαλο; Χαρισματικός.

10. Γιατί είναι δύσκολο για τις γυναίκες να βρούνε άντρες εμφανίσιμους, ευαίσθητους, και ειλικρινείς; Γιατί αυτοί οι άντρες έχουν ήδη γκόμενο.

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα... 20 ΝοεμβρίουΠαγκόσμια Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής

Η Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, με σκοπό την κινητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για την εκβιομηχάνιση και γενικότερα ανάπτυξη της Αφρικής, αλλά και για να μας υπενθυμίζει ότι 30 από τις 48 πιο υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στη Μαύρη Ήπειρο.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

 
Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα:

284: Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται Ρωμαίος Αυτοκράτορας.

762: Κατά την εξέγερση του Αν Λουσάν, η Δυναστεία Τανγκ ανακαταλαμβάνει την πόλη Λουογιάνγκ.

1407: Yπογράφεται επίσημη ανακωχή μεταξύ του Δούκα της Βουργουνδίας, Ιωάννη και του Δούκα της Ορλεάνης, Λουδοβίκου. Τρεις μέρες αργότερα, ο Δούκας της Βουργουνδίας θα δολοφονήσει τον Δούκα της Ορλεάνης.

1700: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος: Σουηδικές δυνάμεις υπό τον βασιλιά Κάρολος ΙΒ΄της Σουηδίας νικούν τον Ρωσικό στρατό του Τσάρου Πέτρου του Μέγα στην Μάχη της Νάρβας.

1912: Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Συνάπτεται δεκαπενθήμερη ανακωχή στο Μπαχτσέκιοϊ της Τσατάλτζας, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις Κυβερνήσεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Έτσι, μόνο η Ελλάδα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

1945: Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο.

1959: Ο ΟΗΕ μετά από γενική συνέλευση ψήφησε ομώφωνα τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

1978:  πεθαίνει ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Ιταλός ζωγράφος.


1985: Κυκλοφορούν τα Microsoft Windows 1.0.

1989: Αρχίζει τις εκπομπές του ο πρώτος μη κρατικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, το Mega Channel


πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

8 καταπληκτικά γνωμικά για τους πολιτικούς!!

 
1)Πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να νομίζουν ότι τους υπηρετείς εσύ. (Louis Dumur)

2)Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα μέσα ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα.. (Enoch Powell)

3)Η ΟΜΙΛΙΑ είναι βολικά τοποθετημένη στη μέση, κάπου ανάμεσα στην σκέψη και την δράση, από όπου συχνά υποκαθιστά και τις δύο. (John Andrew Holmes)

4)Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα .(Ισπανική παροιμία)

 5)Η στάση απένταντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με την στάση απέναντι στην φωτιά : να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις. (Διογένης)

6)Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολτική : δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. (Μέγας Ναπολέων)

7)Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλεται (Bertolt Brecht)

8)Κυβέρνηση είναι μια παρέα ανθρώπων που παρενοχλούν τους υπόλοιπους (Λέων Τολστόι)
Διαβάστε περισσότερα »

Η σεξουαλική συμπεριφορά των ζωδίων!!

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, έτσι και στον έρωτα η συμπεριφορά και το προφίλ του καθενός μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το γενέθλιό μας ζώδιο.
Φυσικά κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός, καθένας μας κουβαλάει προηγούμενες εμπειρίες στον έρωτα που είτε άφησαν πληγές είτε μας εξόπλισαν με εφόδια για να γίνουμε καλύτεροι σύντροφοι και ερωτικοί παρτενέρ. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε ερωτική σχέση είναι μοναδική αφού τα δύο μέρη της ερωτικής «συνάρτησης» είναι κι αυτά μοναδικά.
Όπως και να ‘χει πάντως, τα άστρα είναι μια καλή αρχή για να ξέρουμε τι να περιμένουμε από μια γνωριμία, πως αντιλαμβανόμαστε εμείς ή το αντικείμενο του πόθου μας τον έρωτα και, φυσικά, τι είναι εκείνο που ξετρελαίνει τον καθένα.
Για πάμε λοιπόν, να δούμε την σεξουαλική συμπεριφορά των ζωδίων. Πως αντιλαμβάνεται το κάθε ζώδιο το σεξ; Τι ζητά από τον/την σύντροφό του; Και φυσικά… ποιο είναι το μυστικό «κουμπί» του κάθε ζωδίου;
 


ο Κριός…
…προτιμά να είναι ο κυνηγός, παρά το θήραμα, γι’ αυτό απλώς δώστε άμεσα το ερωτικό σας κάλεσμα με το βλέμμα και αφήστε τον να σας κυνηγήσει. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο του, το κεφάλι και το πρόσωπο και σημείο κλειδί, η ανυπομονησία και ο εύθικτος εγωισμός του.


 
ο Ταύρος…
δίνει την εντύπωση συντηρητικού τύπου, που στην πραγματικότητα βρίσκονται σε μια μόνιμη αναζήτηση ερωτικών ερεθισμάτων. Δε βιάζεται και δίνει μεγάλη σημασία στην αισθησιακή, ρομαντική συμπεριφορά.


ο Δίδυμος…
…ενδιαφέρεται για το ερωτικό παιχνίδι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Παίξτε μαζί του με έξυπνα ευφυολογήματα που να υπονοούν τις εμπειρίες σας. Η φαντασία τον οδηγεί σε αναζητήσεις για περίεργες μορφές ερωτικής ικανοποίησης. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο, τα χέρια, οι παλάμες, οι ώμοι. Κλειδί της ερωτικής του συμπεριφοράς, η συνεχής πληροφορία, ήχου και εικόνας η οποία τον εξιτάρει.

ο Καρκίνος…
ευαίσθητος και συναισθηματικός τύπος, είναι πολύ συνεσταλμένος απέναντι σε όποιον δεν τον γνωρίζει καλά.  Δώστε του απευθείας ή μέσω κοινών γνωριμιών στοιχεία που να τονίζουν τη σταθερότητα σας. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο το στήθος και κλειδί της ερωτικής του συμπεριφοράς, ο ρομαντισμός και το συναίσθημα.

ο Λέων…
…χρειάζεται να του δείξετε το θαυμασμό και την εκτίμηση σας  και να τον επιβεβαιώσετε για την μοναδικότητα του. Είναι άνθρωπος τολμηρός, δυνατός και απίστευτα θαρραλέος και τον ενδιαφέρει να εξασφαλίσει το θαυμασμό σας. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο, η πλάτη τους και κλειδί ερωτικής συμπεριφοράς, η αριστοκρατική έκφραση και ο θαυμασμός στο πρόσωπο του.

ο Παρθένος…
…η εντύπωση που δίνει δεν έχει να κάνει με αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Δεν επιτρέπει εύκολα να τον πλησιάσει ο οποιοσδήποτε, αλλά δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτούς που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο, το στομάχι του και κλειδί ερωτικής συμπεριφοράς, η ευγένεια, η καθαριότητα και η πρωτοτυπία.

ο Ζυγός…
…αγαπά την πολυτέλεια και ξέρει να ξεχωρίζει την ποιότητα. Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον είναι προσεγμένο και διακριτικό προτού φτιάξετε ατμόσφαιρα. Ευαίσθητο ερωτικό σημείο το κάτω μέρος της πλάτης, οι γλουτοί και κλειδί ερωτικής συμπεριφοράς, τα ωραία λόγια και τα τρυφερά υπονοούμενα.

ο Σκορπιός…
 …παθιασμένος ερωτύλος που καθοδηγείται από μια συναρπαστική φαντασία σε πειραματισμούς, με σκοπό την απόλυτη σεξουαλική ικανοποίηση. Η μυστηριώδης γοητεία του σκορπιού ταράζει και τους πιο σεμνότυφους, γι’ αυτό να είστε κυριολεκτικά «έτοιμοι για όλα» όταν προσεγγίσετε ένα σκορπιό. Ευαίσθητο σημείο του, τα όργανα αναπαραγωγής και κλειδί ερωτικής συμπεριφοράς, η προκλητική θέση του «δεν υπάρχει τίποτα να με σταματήσει»!

ο Τοξότης…
…ενθουσιώδης, εύθυμος και ενδιαφέρων συνομιλητής, γι’ αυτό φροντίστε να τον πλησιάσετε άνετα και με διάθεση χαλαρή. Προσκαλέστε τον για μια βόλτα στη θάλασσα ή στο βουνό, αρκεί να έχετε ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για τη διαδρομή! Ευαίσθητο σημείο του, οι μηροί και κλειδί ερωτικής συμπεριφοράς, οι συνεχείς περιπέτειες.

ο Αιγόκερως…
…η ζωή του είναι άψογα οργανωμένη και δύσκολα ξεφεύγει από το πρόγραμμα. Αλλά να είστε σίγουροι πως κάτω από την επιφανειακή ηρεμία του σιγοκαίει μια φλόγα που χρειάζεται μόνο την κατάλληλη στιγμή για να αποκαλυφθεί. Ευαίσθητο σημείο του, τα γόνατα και κλειδί της ερωτικής  του συμπεριφοράς, οι προγραμματισμένες κινήσεις που τους εξασφαλίζουν άνεση και σιγουριά.

ο Υδροχόος…
…ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους ως οντότητες, ως προσωπικότητες, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε γνωριστεί καλά προτού ξεκινήσετε να τον προσεγγίσετε σε ερωτικό επίπεδο. Είναι άνθρωπος που αγαπά την πρωτοτυπία στις σχέσεις και δε μπορεί να ζει σύμφωνα με τυποποιημένους κανόνες. Ευαίσθητο σημείο του οι γάμπες και οι αστράγαλοι, ενώ κλειδί της ερωτικής συμπεριφοράς του, η ελεύθερη έκφραση του λόγου και των πράξεων του και η εγκεφαλική διέγερση του συντρόφου του.  

ο Ιχθύς…
…είναι άνθρωπος ευαίσθητος και ρομαντικός που μαγεύεται από τα μυστήρια της ζωής, από τα όνειρα. Ευαίσθητο σημείο του, τα πόδια και κυρίως οι πατούσες, ενώ κλειδί της ερωτικής του συμπεριφοράς, η δραματική ατμόσφαιρα, το μυστήριο και ο αισθησιασμός.Διαβάστε περισσότερα »

Μαυσωλείο για μια αγαπημένη σύζυγο..

   Μιλάμε φυσικά για το Τατζ Μαχάλ, το πιο όμορφο κτίριο της Ινδίας.

  Δεν είναι μόνο η μαγευτική του ομορφιά που μας γοητεύει αλλά και η συγκινητική ιστορία της δημιουργίας του. Η ύψους 72 μέτρων κατασκευή  μοιάζει τόσο άυλη που έχει μια αιθέρια ποιότητα. Ένας μεγάλος τρούλος, οποίος περιβάλλεται από επτά μικρότερους σε μια αναπαράσταση γυναικείας μορφής, αντικατοπτρίζεται με την σειρά του σε μια απλή λωρίδα ακίνητου νερού αποτελώντας μια εικόνα τέλειας αρμονίας. Η δημιουργία του Τατζ Μαχάλ είναι μια ιστορία αντάξια της φαντασίας ενός ρομαντικού ποιητή και ο μύθος έχει περαιτέρω διανθύσει την ιστορία.
   Ο μουσουλμάνος Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Τζαζάλ και η αγαπημένή του σύζυγος Αρτζουμάντ Μπανού Μπεγκούμ, την οποία ο ίδιος αποκαλούσε Μουμτάζ Μαχάλ (μαργαριτάρι του παλατιού), βρίσκονται στο κέντρο της ιστορίας. Ο Σαχ Τζαζάλ ήταν ακόμη πρίγκιπας, όταν παντρεύτηκε στις αρχές του 17ου αιώνα με την όμορφη δεκαπεντάχρονη! Ο κυβερνήτης, που διοικούσε την χώρα από το 1628 έως το 1658, την πρόσθεσε στο χαρέμι του, αλλά δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όλη του λατρεία απευθυνόταν σε αυτήν. Καθόταν πάντα πίσω του στις επίσημες περιστάσεις, και τον συνόδευε στις περιοδίες του.Του χάρισε οκτώ γιους και έξι κόρες. Λίγο μετά τη γέννηση του τλευταίου πέθανε. Λέγεται ότι η σκουρόχρωμη κόμη του αυτοκράτορα άσπρισε αμέσως πάνω από το νεκρικό της κρεβάτι. Αμέσως μετά το θάνατό της, εκείνος καθιέρωσε μια περίοδο πένθους δύο ετών.
       Για να εκφράσει την θλίψη του ''σε πέτρα'' αποφάσισε να αναγείρει το Τατζ Μαχάλ! Στρατολόγησε τεχνίτες από την Περσία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την Πόλη της Σαμαρκάνδης. Με την εσωτερική διακόσμηση επιφορτήθηκε ένας Βενετός καλλιτέχνης, ο οποίος σχεδίασε την σαρκοφάγο που τοποθετήθηκε πάνω από τον τάφο. Ένα Γάλλος χρυσοχόος διαμόρφωσε την ασημένια πύλη εισόδου. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20.000 εργάτες για να ολοκήρωθεί η κατασκευή.
    Η Ινδία έχει ανακυρήξει αυτό το σπουδαίο κτίριο εθνικό μνημείο και, ενώ όλοι οι υπόλοιποι το βλέπουμε σαν ένα μαγικό παράδειγμα ινδικής αρχιτεκτονικής.
  
  
Διαβάστε περισσότερα »

Οι νόμοι της γκαντεμιάς.. Εσείς είστε γκαντέμηδες;;

1. Νόμος της μηχανικής επισκευής:Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.


2. Nόμος της βαρύτητας:Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.

3.Νόμος των πιθανοτήτων: Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.

4.Νόμος των Τυχαίων Αριθμών:Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.

5. Νόμος του Άλλοθι:
Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.

6. Νόμος των Αλλαγών:Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε...

7. Νόμος του Μπάνιου:Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.
8.Νόμος των Συναντήσεων:Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον
που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να
σας δουν μαζί.

9. Νόμος του αποτελέσματος:Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.
10.Νόμος της Βιομηχανικής:Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.
11.Νόμος θεάτρου, σινεμά:Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.
12. Νόμος του Καφέ:Με το που καθήσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει το καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.

13. Νόμος των Αποδυτηρίων:Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.
14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών:Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.


15. Nόμος των Λογικών Επιχειρημάτων:Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.

16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.
 
17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ:Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.

18. Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι!
19. Ο Νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
20. Ο Νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.

21. Ο Νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.
22. Ο Νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Από πού βλέπει ο αχινός;;;;

   Σας έχει τύχει να ακούτε μια απορία που στην αρχή σας φαίνεται χαζή αλλά στην συνέχεια να σκέφτεστε: χαζή είναι ναι, αλλά αλήθεια ποια είναι η απάντηση! Κάτι τέτοιο έπαθα με τον αχινό.. ή με την όρασή του αν προτιμάτε καλύτερα!
   Τα μάτια της μύγας είναι σύνθετα και της προσφέρουν πολλαπλές εικόνες. Τα μάτια του ανθρώπου είναι απλά αλλά αρκετά πολύπλοκα ώστε να του επιτρέπουν να ξεχωρίζει λεπτομερώς σχήματα και χρώματα. Τα μάτια του αχινού είναι ανύπαρκτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε ως τώρα.

  Μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα υποστηρίζοντας ότι το θαλάσσιο αυτό ζώο αν και δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο όργανο που να μοιάζει με «οφθαλμό», τελικά βλέπει-  και μάλιστα με ολόκληρο το σώμα του.

Ένα θαύμα της φύσης

  Τα περισσότερα ζώα αντιδρούν στο φως και έχουν αναπτύξει, στην πορεία της ύπαρξής τους, ειδικούς φωτοϋποδοχείς οι οποίοι μεταφέρουν τα οπτικά σήματα στον εγκέφαλό τους. Αλλα οπτικά συστήματα είναι πιο απλά και άλλα πιο περίπλοκα.

  Ολα τους όμως αποτελούν αυτό που θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς «θαύμα της φύσης», σε βαθμό ώστε να «δοκιμάζουν» τους νόμους της εξέλιξης. Ο Κάρολος Δαρβίνος και πολλοί βιολόγοι μετά από αυτόν έχουν εκφράσει απορία σχετικά με το πώς τόσο σύνθετες δομές έχουν προκύψει μέσα από τη διαδικασία της φυσικής επιλογής.

  Κάποια ζώα ωστόσο, όπως οι αχινοί, δεν διαθέτουν τέτοιου είδους θαυμαστά όργανα. Παρ’ όλα αυτά φαίνονται να αντιδρούν στο φως. Μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα εχινόδερμα διαθέτουν μεγάλο αριθμό γονιδίων τα οποία κωδικοποιούν για την οψίνη, μια πρωτεΐνη η οποία εμπλέκεται στον σχηματισμό των φωτοευαίσθητων δομών στα περισσότερα ζώα που διαθέτουν μάτια.

Αναζητώντας την οψίνη

  Τα ευρήματα αυτά οδήγησαν μια ομάδα ερευνητών του Τμήματος Θαλάσσιας Οικολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία να διερευνήσει περισσότερο το θέμα.

  «Θελήσαμε να δούμε πώς ήταν κατανεμημένη η οψίνη στους αχινούς ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τις αισθητήριες δομές τους φωτός, δηλαδή τους φωτοϋποδοχείς τους» εξήγησε ο Σαμ Ντυπον, ένας από τους συγραφείς της σχετικής μελέτης η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences». «Με απλά λόγια θελήσαμε να μάθουμε από πού βλέπουν οι αχινοί».

Αυτό θα πει «έχουν μάτια παντού»!

  Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές οι υποδοχείς αυτοί στους αχινούς φαίνονται να βρίσκονται στην άκρη και στη βάση κάθε αγκαθιού τους _ σε ολόκληρο δηλαδή το σώμα τους. Τα αγκάθια των αχινών είναι ουσιαστικά τα πόδια τους, αφού τα χρησιμοποιούν για να μετακινούνται στον βυθό της θάλασσας.

  «Υποστηρίζουμε ότι ολόκληρο το σώμα ενός ενήλικα αχινού μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τεράστιο σύνθετο μάτι και ότι η σκιά που δημιουργείται από τον αδιαφανή σκελετό του ζώου στα φωτοευαίσθητα κύτταρα του του προσφέρει κατευθυντήρια όραση» τόνισε ο κ. Ντυπόν.


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Είναι 40 φορές πιο μολυσμένο από μία δημόσια τουαλέτα. Τι είναι;

Σήμερα, που είναι η παγκόσμια ημέρα δημόσιας τουαλέτας (!) βρήκαμε την ευκαιρία να κάνυμε αυό τον παραλληλισμό, λέγοντάς σας και κάτι χρήσιμο:

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα μπουτόν κλήσεως των ορόφων στα ασανσέρ περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια από τις… δημόσιες τουαλέτες!
 Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμια – και εντόπισε 313 αποικίες μικροβίων σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των μπουτόν των ανελκυστήρων!
 Πόσες αποικίες είχαν τα «καπάκια» στις τουαλέτες; Μόλις οκτώ, λέει στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο δρ Νίκολας Μουν, από την εταιρεία Microban Europe, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη για το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
 Μεταξύ των μικροβίων που απομονώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το κολοβακτηρίδιο, το γνωστό ως e. coli, το οποίο αποτελεί συνηθισμένη αιτία τροφικών δηλητηριάσεων αλλά και προβλημάτων όπως οι ουρολοιμώξεις.
 «Σε ένα πολύβουο κτήριο, τα μπουτόν των ανελκυστήρων μπορεί να τα αγγίξουν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι κάθε ώρα έρχονται σε επαφή με κάθε είδους μικρόβια», εξηγεί ο δρ Μουν.
 «Ακόμα κι αν καθαρίζονται τα μπουτόν συστηματικά – πράγμα το οποίο σπανίως γίνεται – οι πιθανότητες επαναμόλυνσής τους είναι πάρα πολύ υψηλές».
 400 φορές περισσότερα τα γραφεία
 Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα δείχνουν ότι οι χώροι όπου κινούμαστε είναι πολύ πιο βρώμικοι απ’ ό,τι οι τουαλέτες. Ο δρ Τσαρλς Γκέρμπα - ο αποκαλούμενος και ως... «δρ μικρόβια» (Dr. Germ) - καθηγητής στο Κολέγιο Γεωργίας & Επιστημών Ζωής του πανεπιστημίου, καταγράφει επισταμένα εδώ και μια δεκαετία το μικροβιακό φορτίο σε σπίτια, γραφεία, ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους, και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το τυπικό γραφείο μιας επιχείρησης περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι το καπάκι στην τουαλέτα, ενώ τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία μας τετραπλάσια!
 Πάντως ο δρ καθηγητής Χιου Πένινγκτον, ένας από τους κορυφαίους μικροβιολόγους στη Βρετανία, διευκρινίζει πως η ύπαρξη των βακτηρίων στα μπουτόν των ασανσέρ δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα αρρωστήσουμε. Σίγουρα, όμως, παρέχει έναν ακόμα λόγο για να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν καθίσουμε να φάμε…

πηγή
Διαβάστε περισσότερα »